sâmbătă, 10 octombrie 2009

Tavalita

Blat:
-250 g zahar
-125 g margarina, unt
-2 oua
-3 linguri miere
-100 ml lapte
-1 praf de copt
-400 g faina;

Albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se amesteca cu margarina, laptele,mierea. Se imbina cele doua compozitii si se adauga faina, praful de copt. Se coace la foc mic 25-30 min intr-o tava mijlocie.
Glazura:
-200 g zahar
-100 g unt sau margarina
-200 ml lapte
- esenta rom( 10 ml)
-3 linguri cacao

---
Nuca cocos ptr tavalire.
Cand s-a racit se taie cuburi. Daca o faceti in tava mai intinsa vor iesi cuburi mai mici, in cea adanca mai mari.
Le lasam deoparte si preparam glazura; toate ingrendientele se pun la fiert pana dau un clocot. Se ia oala de pe foc , cuburile se trec prin glazura si apoi se tavalesc prin nuca de cocos.



2 comentarii:

  1. Asta tre sa i-o fac si eu lu' mofturosu' meu ca-i ciocolatoasa si sigur o sa-i placa :P
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. este foarte buna, dar cred ca ar fi incantat si de prajitura cu nuca de cocos. Eu am facut-o de doua ori , dar chiar as repeta experienta. Pupici!

    RăspundețiȘtergere