joi, 22 octombrie 2009

prajitura alb-negru

Blatul:
= 6 galbenusuri; = 6 ling zahar; = 2 ling cacao; = 2 ling ulei; = 4 ling faina; = putin praf de copt.
Se amesteca toate fara faina pana se topeste zaharul. Se adauga faina si apoi albusurile batute spuma. Se da la cuptor.
Crema:
1.se prepara budinca cu 5 linguri zahar si se lasa la racit;
2. se amesteca untul cu un pliculet zahar vanilat;
3. Dupa ce s-a luat de pe foc budinca se lasa 5 min si se adauga putin cate putin untul; apoi se intinde pe prajitura racita.
Alt nivel:
300 g biscuiti crocanti cu cacao.(eu am luat Hansa)
1 ceasca mare cu cafea
Biscuitii se insiropeaza foarte putin in cafea, ei nu vor ramanea crocanti, vor absorbi umiditate de la crema, vor fi numai buni...daca sunt prea insiropati nici glazura de ciocolata nu se va putea intinte bine...se aseaza frumos peste crema..
Glazura:
250 g ciocolata alba
2 lingura ulei.
Ciocolata se topeste si se intinde peste biscuiti.

2 comentarii:

  1. Aoleu miha m-ai dat gata cu prajiturile tale. Sper sa nu se mai uite Cristi ca iar o sa imi zica ca eu lui ii fac numai tarte :P
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. nu e cine stie ce filosofie, mai combin retele sa iasa ceva placut ochiului!!! caci de papat repede se mai termina! pupici si voua!

    RăspundețiȘtergere