sâmbătă, 10 octombrie 2009

prajitura Tosca

Blat:
8 oua
200 g zahar
100 g mac
50 g nuca de cocos razuita
4 linguri de faina
1 lingurita rasa praf de copt
Albusurile se bat spuma bine, apoi se adauga treptat 200 g de zahar. Apoi se adauga macul si nuca de cocos si 4 linguri de faina amestecate cu praful de copt.Compozitia se toarna intr-o tava de 35X25, tapetata cu hartie de copt...si se introduce in cuptorul preincalzit pana se aureaste usor deasupra.

Crema:
8 linguri zahar ptr. crema
1 plic budinca de vanilie
zahar vanilat
300 ml. lapte
300 g unt
8 galbenusuri se mixeaza bine cu cele 8 linguri de zahar, se adauga praful de budinca, zaharul vanilat si laptele...se fierbe pe bain marie pana se ingroasa...eu l-am pus direct pe aragaz si am amestecat continuu(dureaza f mult altfel). Cand crema s-a mai racit se incorporeaza untul cate putin...
Alt nivel:
300 g biscuiti crocanti
1 ceasca mare cu cafea
Biscuitii se insiropeaza foarte putin in cafea, ei nu vor ramanea crocanti, vor absorbi umiditate de la crema, vor fi numai buni...daca sunt prea insiropati nici glazura de ciocolata nu se va putea intinte bine...se aseaza frumos peste crema..
Glazura:
250 g ciocolata cu lapte
1 lingura ulei.
Ciocolata se topeste si se intinde peste biscuiti.

-- reteta e super buna am gasit-o pe http://diamondlovescuisine.blogspot.com





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu