sâmbătă, 31 octombrie 2009

Prajitura budinca si mousse de caise


Sirop de zahar ars : 200g zahar, 300 ml apa. (se utilizeaza ptr insiropare , iar 6 linguri ca ingredient la blat)

Se pune zaharul intr-o cratita pe foc mic, dupa ce s-a topit zaharul am pus apa fierbinte, se lasa la racit.



Blatul: 8 oua, 200 g zahar, 6 linguri sirop de zahar ars, 6 linguri ulei, 4 pliculete zahar vanilat, 6 linguri cacao, 2 cani de faina, un pliculet praf de copt.
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, zaharul vanilat, siropul de zahar ars. Le turnam peste albusuri si apoi se incorporeaza faina, praful de copt si cacaoa. Se toarna compozitia in tava mare de la aragaz si se coace in cuptorul incins 30-35 min.

Crema: 200 g unt, 2 plicuri de budinca, 600 ml lapte, 200 g zahar;
Se pune laptele la fiert, budinca se amesteca cu zaharul si 8 linguri lapte separat, apoi se toarna in vasul de pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se ia budinca de pe foc se lasa cateva minute apoi se adauga untul cate putin si se amesteca bine.
Peste blatul racit si insiropat cu siropul de zahar ars se uniformizeaza budinca.

Mousse de caise: compot de caise, 2 oua, 300 ml frisca lichida, 150 ml sirop din compot, 20 g gelatina (2 pliculete).
Scriu pasii pe care i-am urmat eu, mi s-au parut foarte multe etape de realizat.
1. caisele se fac piure si se amesteca cu 150 ml sirop din compot;
2. gelatina se inmoaie in 200 ml apa 10 min si se pune in bain-marie putin, se lasa la racit.
3. frisca lichida se mixeaza.
4. galbenusurile cu 2 linguri de sirop din compot se pun in bain-marie cam 10 min, apoi se lasa la racit;
5. se bat albusurile spuma cu putina sare.
6. Peste albusuri se adauga galbenusurile;
7. Adaugam apoi caisele si gelatina, se omogenizeaza compozitia;
8. Peste acestea se adauga frisca si se amesteca tot.
Compozitia asta se tine cam 20-30 min la temperatura camerei apoi se toarna peste budica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu