marți, 13 ianuarie 2009

Prajitura "Valurile Dunarii"

Pentru aluat si umplutura:
• 2 borcane de compot de visine (a 720 ml sau jumatate de Kg de visine)
• 250 g unt
• 200 g zahar
• 1 varf de sare
• 6 oua
• 400 g faina
• 3 linguri praf de copt
• 5 linguri lapte
• 2 linguri de cacao
• esenta de rom.
Pentru crema :
• 2 pachete praf de budinca de vanilie
• 750 ml lapte
• 10 linguri zahar
• 100 g unt
• 50 g zahar pudra

Preparare:
1.Incingeti cuptorul la 180grade Celsius. Scurgeti visinele.
2.Taiati untul bucati, apoi puneti-l intr-un castron de plastic. Adaugati zaharul si sarea si bateti pana obtineti un amestec cremos. Adaugati in acest amestec ouale unul cate unul si incorporati. Cerneti faina, praful de copt si incorporati-le in crema.
Intindeti jumatate din aluat pe o tava unsa.
3. Amestecati restul aluatului cu laptele, cacao si romul si turnati-l peste aluatul de culoare deschisa din tava, apoi adaugati si visinile si intindeti-le uniform. Coaceti prajitura cca. 30 de minute.
4. Pregatiti budinca amestecand-o cu laptele, conform instructiunilor de pe pachet, adaugati 10 linguri de zahar si lasati-o apoi sa se raceasca. Bateti untul cu zaharul pudra pana obtineti un amestec cremos. Incorporati cu grija budinca si apoi turnati-o peste prajitura.
Obs. Se coace in tava mare de la aragaz, eu am incercat in una mijlocie si a crescut foarte mult!
1. 2.
3. 4.
5.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu