joi, 15 ianuarie 2009

Prajitura cu gem si budinca

Ingrediente:
=3 oua;=1/2 margarina sau unt; =cacao; =3 linguri lapte; =lamaie; = 1 plic praf de copt; 1 + 1/2 cana de faina; = 1/2 cana zahar; = 2-3 linguri de gem sau dulceata.
Crema:
= 1 plic budinca de vanilie; = 50 g unt;= 2 pliculete zahar vanilat, = 400 ml de lapte, =5 linguri zahar.
====am copt in tava mica====
1. se amesteca margarina cu zaharul bine, se adauga ouale pe rand, apoi faina si praful de copt;
2. impart compozitia in doua si intr-o parte adaug coaja de lamaie si zeama ,iar in cealalta parte adaug cacao , esente.
3. intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune una din compozitii , se adauga gem, dulceata, si se intinde si cealalta parte de compozitie si iar se mai adauga gem.
4. se da la cuptor cam 30 minute. Se lasa sa se raceasca.

Crema:
1.se prepara budinca cu 5 linguri zahar si se lasa la racit;
2. se amesteca untul cu zaharul vanilat;
3. Dupa ce s-a racit budinca se adauga putin cate putin untul; apoi se intinde pe prajitura racita.

Obs: compozitia se intinde cu o lingura care este introdusa intr-o cana cu apa rece in mod repetat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu