sâmbătă, 6 februarie 2010

Foi cu alune


Ingrediente pentru foi:
-350 g alune macinate, 200g zahar; 4 linguri faina; 7 albusuri; margarina ptr uns tava si 3 buc hartie de copt;
Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga treptat faina, alunele, amestecand de jos in sus. Imparti compozitia in 3 parti. Se unge dosul tavii cu margarina si aseaza foia de copt si se intinde compozitia cu lingura, apoi cu un cutit. Se coc pe rand cele 3 foi, in cuporul preincalzit, la foc mic cam 15 minute.
Crema:
- 7 galbenusuri; 100 g zahar; 100 g margarina, unt; esenta de vanilie.
Se fierb galbenusurile cu zaharul in bain-marie, pana se ingroasa crema. Se bate untul spuma cu esenta de vanilie. Apoi se incorporeaza untul in crema incet.
(Eu nu am reusit-o si am pus si ceva praf de crema si apoi am batut-o cu mixerul).
Glazura:
-2 patratele de ciocolata de menaj; 2 linguri de ulei.
Se topeste ciocolata in ulei si se intinde pe prajitura ansamblata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu