sâmbătă, 23 ianuarie 2010

blat din mere rase

ptr blat:-2 cani zahar;-2 cani faina;-2 cani jumate mere rase;-2 lingurite bicarbonat nestins;-3 oua;-esenta rom,-zahar vanilat,-coaja rasa portocalasi lamaie;
Merele se dau prin razatoarea mare (nu se curata de coaja)si se lasa jumatate de ora cu zaharul intr-un castron.se bat albusurile spuma si se incorporeaza in mere adaugand faina cu bicarbonatul, galbenusurile mirodeniile.Se da la cuptor aprox 30-40 min in tava mare de la aragaz.
ptr glazura:2 linguri budinca praf; 250 ml lapte; 3 linguri zahar, 50 g unt, 100g ciocolata.
Laptele se pune pe foc cu ciocolata; praful de budinca,zaharul se amesteca cu cateva linguri de lapte. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, si se incorporeaza untul cate putin. Se intinde apoi pe prajitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu