sâmbătă, 19 decembrie 2009

Tarta cu mere


Aluat : 250g faina, 100g unt, 30g zahar, 1 ou, un praf de sare.
Scoatem untul din frigider cu o jumatate de ora inainte de a incepe prepararea aluatului. Faramantam un aluat din faina, untul taiat feliute, zaharul, oul si un praf de sare si il dam la frigider.
Compozitia lichida: 5-7 mere, 1 ou, 30g faina, 50g zahar, 250ml lapte, coaja de lamaie, 1 plic zahar vanilat.Frecam oul cu zaharul pana devine o crema apoi adaugam faina, coaja rasa de lamaie si vanilia. La final adaugam laptele putin cate putin pana se incorporeaza in crema.
Scoatem coca din frigider si o intindem in forma de tarta tapetata cu hartie de copt. Curatam merele de coaja si cotor, le taiem feliute si le asezam intr-o oarece ordine in tava de tarta. Turnam apoi crema de lapte peste mere.
Patty, multumim pentru reteta!

3 comentarii:

  1. Ce tarta frumoasa ai facut... Superba forma de tarta steluta.
    Sa va fie de bine, e delicioasa tarta asta ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. am forma si de inimioara! Merita facuta des aceasta tarta cu mere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pff gasesc si eu pe aici prin magazine tot felul de nebunii de forme, tavi, ustensile... le-as cumpara pe toate dar din pacate am ajuns la limita cu spatiul de depozitare :(

    RăspundețiȘtergere