
Ingrediente :
pentru blat: -6 oua, - 200 gr de zahar, - 40 ml apa, - 40 ml de ulei, - 3 linguri de cacao, - 200 gr de faina, - un plic praf de copt.
Separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei ; albusurile se bat spuma tare cu zaharul, iar spre sfarsit se adauga apa. Se pune pasta de galbenusuri amesecandu-se usor. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.
pentru crema: - 300 g ciocolata neagra, - 400 ml frisca, - 5 gr gelatina.
Frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte firbinte se adauga ciocolata rupta bucatele; se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 - 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca; se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele. Crema astfel preparata am lasat-o de seara pana dimineata la frigider. Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu