sâmbătă, 19 decembrie 2009

Budinci cu pandispan

Blat: 4 oua; 180-200 g zahar; 240 g faina; 4 linguri ulei; 1 pachet praf copt ; sare.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se continua baterea pana devin ca o zapada tare. Se adauga galbenusurile frecate un pic cu uleiul si la sfarsit faina amestecata cu praf de copt. Se coace blatul la 175 grade intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina de cca. 25/32. Se taie blatul in doua si se pune crema intre foi, apoi se adauga glazura.
Crema : 350 ml lapte; 1 ou; 3 linguri budinca Dr. Otker; 150 g unt; 250 g zahar; 50 g nuca cocos; sucul de la 1/2 lamaie; esenta de vanilie.
Se bate oul, se amesteca cu laptele, zaharul si amidonul si se bate cu un tel pana se topeste zaharul. Se pune la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema ca o budinca. Se ia de pe foc si cand este calduta se pune zeama de lamaie, se incorporeaza untul si se adauga nuca de cocos.
Glazura: restul de budinca praf; 250 ml lapte; 3 linguri zahar, 50 g unt, 100g ciocolata.
Laptele se pune pe foc cu ciocolata; praful de budinca,zaharul se amesteca cu cateva linguri de lapte. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, si se incorporeaza untul cate putin. Se intinde apoi pe prajitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu