vineri, 24 aprilie 2009

prajitura cu mere si cafea - de post

Ingrediente:=250ml cafea preparata mai slabuta;=6 linguri de zahar,=8 linguri de faina, =50 g margarina topita, =1/2 cana stafide, =1 cana mere(decojite) taiate cubulete , =1 plic praf de copt, =esenta rom,vanilie , =zahar vanilat.

Se amesteca intr-un vas: faina , zaharul, cafeaua si praful de copt, pana se omogenizeaza. Apoi se adauga si margarina topita( arata ca o compozitie de chec).
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna aluatul, se aseaza merele si stafidele , distribuindu-se uniform pe toata suprafata. Se da la cuptor pentru 20-25 min. Se lasa sa se raceasca bine in tava apoi se pudreaza cu zahar vanilat.

2 comentarii:

  1. Mihaela, prajiturile tare arata foarte bine, si cred ca sunt si foarte gustoase. O sa incerc si eu. Esti o bucatareasa de nota 10. Bravo.

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc frumos,esti draguta! Nu prea am mai avut timp sa fac asa multe prajituri, mai am si de postat, si apoi a trebuit sa ma abtin si eu de la dulciuri sa revin la greutatea anterioara sarcinii. Pupici!

    RăspundețiȘtergere