vineri, 24 aprilie 2009

Prajitura Lamaita

Blat:= 4 oua,= 150g unt (sau margarina),=150g zahar, =250g faina, =coaja rasa de la o lamaie, =1 plic praf de copt ,=1 zahar vanilat.


Batem albusurile spuma separat cu un praf de sare.Intr-un castron , batem untul (margarina) cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam galbenusurile pe rand, coaja de lamaie rasa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine. Adaugam albusurile in compozitie, amestecam usor de sus in jos cu lingura de lemn.

Tapetam o tava cu hartie de copt si dam la cuptor compozitia , la foc potrivit, pentru 25-30min.

Glazura:

= 100g zahar pudra ,= 3-4 linguri reama de lamaie.


Amestecam zaharul pudra cu zeama de lamaie, pana obtinem un amestec cremos.Turnam aceasta glazura pe blatul rece, radem putina ciocolata , sau pudram cu cacao.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu