marți, 24 februarie 2009

Tiramisu

= 6 lingurite cu virf de cafea;= o sticluta cu esenta de rom; =400 g piscoturi Savoyardi; =4 oua; = 6 linguri cu virf zahar; = 500 g (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 g smintina 24% grasime; = 2 plicuri de praf de frisca; =cacao pentru ornat.

1. Separati galbenusurile de albusuri, si amestecam zaharul cu galbenusurile pana se topeste zaharul in baie de aburi (tineti vasul cu galbenusurile deasupra unei cratite cu apa fierbinte );
2. Se adauga apoi smantana si se amesteca bine;
3. Separat se bat albusurile spuma, apoi se adauga praful de frisca.
4. Combinati cele doua compozitii si amestecati cu mixerul.
5. Inmuiati piscoturile in cafeaua preparata din 3 cani de apa , fara zahar. (le-am "rostogolit" rapid de doua ori)
6. Asezati primul strat de piscoturi, adaugati crema si apoi un strat de cacao, un alt strat de piscoturi , restul de crema si cacao.

!!!! Faceti prajitura seara ca sa rezistati pana se inmoaie piscoturile si a doua zi va fi excelenta!!!

galbenusuri, smantana--------------------albusurile , praf de frisca


ambele compozitii-----------------------------in sectiune

********m-am inspirat din reteta Patriciei*******
http://ce-retete-mai-fac-fetele.blogspot.com/

marți, 3 februarie 2009

Chec

=6 oua; = o cana zahar; =o cana faina; = 100 ml ulei; = cacao, esente;

1. Separati albusurile de galbenusuri;
2. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul trepat;
3. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta; apoi se adauga in albusuri si se amesteca usor;
4. Se incorporeaza faina; Jumatate din compozitie se toarna in tavi, in cealalta se adauga cacao, si apoi se toarna si aceasta in tavi.