vineri, 13 noiembrie 2009

Siropoasa cu ciocolata alba


Am facut prajitura aceasta pentru baietii mei, ptr bebe meu care face 1an si 3 luni si ptr sotul meu care a fost plecat din localitate doua zile.

Ingrediente :
pentru blat: -6 oua, - 200 gr de zahar, - 40 ml apa, - 40 ml de ulei, - 3 linguri de cacao, - 200 gr de faina, - un plic praf de copt.
Separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei ; albusurile se bat spuma tare cu zaharul, iar spre sfarsit se adauga apa. Se pune pasta de galbenusuri amesecandu-se usor. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se toarna compozitia intr-o tava(22x33) tapetata cu hartie de copt; se da tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

pentru crema: - 250 g ciocolata alba, - 400 ml frisca, - 5 gr gelatina.
Frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte firbinte se adauga ciocolata rupta bucatele; se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 - 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca; se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele. Crema astfel preparata am lasat-o de seara pana dimineata la frigider. Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.

pentru Sirop: 250 g zahar, 400 ml apa; capuccino pliculet, esenta rom.
Intr-un ibric se topeste 250 g zahar impreuna cu 2 linguri de apa. Cand este caramelizat se stinge cu aproximativ 500 ml apa. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga capuccino si romul. Se ia siropul de pe foc si se lasa la racit.
Dupa ce blatul a fost bine insiropat se umple cu crema, repartizata uniform pe toata suprafata.

Eu am invelit prajitura cu o crema din frisca lichida si Creme Ole.(reteta de la Krem a la Krem)

Bunatatea aceasta de prajitura, chiar tort, am luat-o de la Adi's Blog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu