marți, 27 aprilie 2010

Kinder Pinguin



Am luat reteta de pe http://gourmandine.ro, arata super si este buna, buna. (am facut-o de doua ori deja)

Pentru blat:

=10 oua; = 200 g zahar; =2 pliculete de zahar vanilinat; =5 linguri de pesmet alb fin; = 5 linguri de faina; = 5 linguri de cacao; = 5 linguri de miere; =1 pliculet si jumatate de praf de copt; = sare; =50ml lapte; =270ml ulei.


Pentru crema:

= 700ml frisca lichida; =1 pliculet de gelatina; =3 linguri de lapte; =2 lingura de miere; =o esenta de vanilie.


Pentru glazura 1 (din interiorul prajiturii)

= 240g ciocolata; =140g de margarina; =6 linguri de ulei.


Pentru glazura 2 (deasupra prajiturii)

=220g de ciocolata; =100g de unt; =4 linguri de ulei; =1 lingura zahar pudra.


Prepararea blatului:

= separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se mixeaza bine. Am adaugat apoi lapte, cacao, ulei , pesmet, faina si restul.

= Albusurile se bat spuma. si se amesteca cele doua compozitii.

Se coc doua blaturi din aceasta compozitie in tava mare tapetata cu hartie de copt (cam 25 min). Ideal e sa ai doua astfel de tavi, caci te ajuta si ca timp si la modul de impartire a compozitiei.


Glazura1:

= intr-o cratita rupem ciocolata bucatele, adaugam margarina sau untul si uleiul si punem craticioara cu toate aceste ingrediente pe foc, la fiert, pe baie de aburi, pana se topesc toate si se obtine o compozitie omogena.


Pentru Crema :

Se bate frisca, apoi adaugam mierea, laptele, esenta de vanilie, gelatina dizolvata in prealabil in apa si mixam pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Crema obtinuta astfel o punem in frigder pana incepem sa asamblam prajitura.


Pentru Glazura 2

= intr-o cratita rupem ciocolata bucatele, adaugam uleiul, margarina sau untul, zaharul pudra si punem craticioara cu toate aceste ingrediente pe foc, la fiert, pe baie de aburi, pana se topesc toate si se obtine o compozitie omogena.



Asamblarea: pe primul blat se intinde jumatate din crema de frisca, se lasa la frigider 15 min. Peste crema de frisca se intinde glazura1. Dupa ce s-a intarit glazura , se adauga restul cremei de frisca.
Se adauga cel de-al doilea blat si glazura2. Apoi se intinde restul de crema de frisca si se rade ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu