sâmbătă, 27 februarie 2010

Caramela


Ingrediente pentru 4 foi:
- 1 pachet margarina; -150 g zahar; -2 oua; -5linguri lapte; -o lingurita bicarbonat; -500g faina.
Margarina la temperatura camerei se amesteca cu zaharul, ouale, bicarbonatul, laptele pana se mai topeste zaharul, apoi se adauga faina.
Compozitia se imparte in patru; se intind foi pe dosul tavii mijlocii si se coc cca 10 min in cuptorul bine incalzit.

Ingrediente pentru crema:
- 300g zahar; -1/2 pachet de unt; -4 linguri faina; -1/2 l lapte;
Zaharul se caramelizeaza, adauga untul, apoi faina cate o lingura amestecand mereu, apoi laptele tot asa cate putin pana devine ca o smantana groasa.

duminică, 14 februarie 2010

Visine cu frisca


Ingrediente ptr o tava mare:
10 ling zahar;
6 oua;
zahar vanilat-2 pliculete;
10 linguri ulei;
10 ling lapte caldut;
14 linguri faina cu varf;
1 lingurita praf de copt;
400 g visine; (am avut in congelator), caise din compot.

Oaule se bat cu zaharul, apoi se incorporeaza uleiul cate o lingura, la fel si laptele , iar in final faina si praful de copt.
Visinelele se dau prin faina si se adauga deasupra compozitiei din tava. Se da la cuptorul incins cam 30-40 min.
Crema:
2 pliculete de praf de frisca si 2 pliculete de nes.
Se bat cu mixerul.

sâmbătă, 6 februarie 2010

Foi cu alune


Ingrediente pentru foi:
-350 g alune macinate, 200g zahar; 4 linguri faina; 7 albusuri; margarina ptr uns tava si 3 buc hartie de copt;
Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga treptat faina, alunele, amestecand de jos in sus. Imparti compozitia in 3 parti. Se unge dosul tavii cu margarina si aseaza foia de copt si se intinde compozitia cu lingura, apoi cu un cutit. Se coc pe rand cele 3 foi, in cuporul preincalzit, la foc mic cam 15 minute.
Crema:
- 7 galbenusuri; 100 g zahar; 100 g margarina, unt; esenta de vanilie.
Se fierb galbenusurile cu zaharul in bain-marie, pana se ingroasa crema. Se bate untul spuma cu esenta de vanilie. Apoi se incorporeaza untul in crema incet.
(Eu nu am reusit-o si am pus si ceva praf de crema si apoi am batut-o cu mixerul).
Glazura:
-2 patratele de ciocolata de menaj; 2 linguri de ulei.
Se topeste ciocolata in ulei si se intinde pe prajitura ansamblata.