sâmbătă, 19 decembrie 2009

Tarta cu mere


Aluat : 250g faina, 100g unt, 30g zahar, 1 ou, un praf de sare.
Scoatem untul din frigider cu o jumatate de ora inainte de a incepe prepararea aluatului. Faramantam un aluat din faina, untul taiat feliute, zaharul, oul si un praf de sare si il dam la frigider.
Compozitia lichida: 5-7 mere, 1 ou, 30g faina, 50g zahar, 250ml lapte, coaja de lamaie, 1 plic zahar vanilat.Frecam oul cu zaharul pana devine o crema apoi adaugam faina, coaja rasa de lamaie si vanilia. La final adaugam laptele putin cate putin pana se incorporeaza in crema.
Scoatem coca din frigider si o intindem in forma de tarta tapetata cu hartie de copt. Curatam merele de coaja si cotor, le taiem feliute si le asezam intr-o oarece ordine in tava de tarta. Turnam apoi crema de lapte peste mere.
Patty, multumim pentru reteta!

Budinci cu pandispan

Blat: 4 oua; 180-200 g zahar; 240 g faina; 4 linguri ulei; 1 pachet praf copt ; sare.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se continua baterea pana devin ca o zapada tare. Se adauga galbenusurile frecate un pic cu uleiul si la sfarsit faina amestecata cu praf de copt. Se coace blatul la 175 grade intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina de cca. 25/32. Se taie blatul in doua si se pune crema intre foi, apoi se adauga glazura.
Crema : 350 ml lapte; 1 ou; 3 linguri budinca Dr. Otker; 150 g unt; 250 g zahar; 50 g nuca cocos; sucul de la 1/2 lamaie; esenta de vanilie.
Se bate oul, se amesteca cu laptele, zaharul si amidonul si se bate cu un tel pana se topeste zaharul. Se pune la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema ca o budinca. Se ia de pe foc si cand este calduta se pune zeama de lamaie, se incorporeaza untul si se adauga nuca de cocos.
Glazura: restul de budinca praf; 250 ml lapte; 3 linguri zahar, 50 g unt, 100g ciocolata.
Laptele se pune pe foc cu ciocolata; praful de budinca,zaharul se amesteca cu cateva linguri de lapte. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, si se incorporeaza untul cate putin. Se intinde apoi pe prajitura.

fursecuri cu cioco

Ingrediente:
200 g faina, 50g zahar, sare, 100 g unt, 1 ou, esente.
Se bate oul cu zaharul , se adauga untul , sarea, esentele si faina.
Se intinde o fooie si se decupeaza cu forme diferite.

Tort de cioco


Ingrediente :
pentru blat: -6 oua, - 200 gr de zahar, - 40 ml apa, - 40 ml de ulei, - 3 linguri de cacao, - 200 gr de faina, - un plic praf de copt.
Separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei ; albusurile se bat spuma tare cu zaharul, iar spre sfarsit se adauga apa. Se pune pasta de galbenusuri amesecandu-se usor. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.
pentru crema: - 300 g ciocolata neagra, - 400 ml frisca, - 5 gr gelatina.
Frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte firbinte se adauga ciocolata rupta bucatele; se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 - 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca; se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele. Crema astfel preparata am lasat-o de seara pana dimineata la frigider. Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.
pentru Sirop: 250 g zahar, 400 ml apa; capuccino pliculet, esenta rom.
Intr-un ibric se topeste 250 g zahar impreuna cu 2 linguri de apa. Cand este caramelizat se stinge cu aproximativ 500 ml apa. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga capuccino si romul. Se ia siropul de pe foc si se lasa la racit.