Se amesteca intr-un vas: faina , zaharul, cafeaua si praful de copt, pana se omogenizeaza. Apoi se adauga si margarina topita( arata ca o compozitie de chec).
vineri, 24 aprilie 2009
prajitura cu mere si cafea - de post
Se amesteca intr-un vas: faina , zaharul, cafeaua si praful de copt, pana se omogenizeaza. Apoi se adauga si margarina topita( arata ca o compozitie de chec).
Prajitura Lamaita
Blat:= 4 oua,= 150g unt (sau margarina),=150g zahar, =250g faina, =coaja rasa de la o lamaie, =1 plic praf de copt ,=1 zahar vanilat.
Batem albusurile spuma separat cu un praf de sare.Intr-un castron , batem untul (margarina) cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam galbenusurile pe rand, coaja de lamaie rasa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine. Adaugam albusurile in compozitie, amestecam usor de sus in jos cu lingura de lemn.
Tapetam o tava cu hartie de copt si dam la cuptor compozitia , la foc potrivit, pentru 25-30min.
Glazura:
= 100g zahar pudra ,= 3-4 linguri reama de lamaie.
vineri, 3 aprilie 2009
Prajitura Krem a la Krem
= 6 galbenusuri; = 6 ling zahar; = 2 ling cacao; = 2 ling ulei; = 4 ling faina; = putin praf de copt.
Se amesteca toate fara faina pana se topeste zaharul. Se adauga faina si apoi albusurile batute spuma. Se da la cuptor.
Crema:
200 ml frisca lichida Hulala (sau altceva)
250 ml lapte rece
1 plic Creme Ole de vanilie sau crema praf de prajituri.
se amesteca toate cu mixerul pana devine o crema destul de tare.
Glazura:
2 linguri apa
2 linguri zahar
2 linguri lichior
100 g ciocolata
100 g unt
Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece.
-------------------crema -----------------------------------glazura-------------------------